300 деца показаха бойни умения в зала „Величко Чолаков“

300 деца от цялата страна взеха участие в националния фестивал по бойни спортове за купата „Св. Архангел Михаил“. Той се проведе през уикенда в спортната зала на Смолян „Величко Чолаков“. 

Децата се състезаваха в различни стилове, сред които карате по правилата на WKF, джу-джицу Файтинг, полицейска лична защита, дуо и дуо шоу по правилата на IJJF.

Домакин и главен организатор на мащабната проява бе община Смолян. Със своята помощ в организацията се включиха също Спортен клуб „БУДОКА-България“, Българска федерация по полицейска лична защита, Българска федерация „Джу джицу“ и Българска карате федерация.

„Като кмет съм щастлив, че ще открия този национален фестивал, който се провежда за първи път, и то в град Смолян. Винаги съм казвал, че спортът е много важен, защото той формира основни качества на всяка личност. Желая на всички състезатели здраве, воля, успехи”, заяви при откриването кметът на Смолян Николай Мелемов. 

Архимандрит Висарион отслужи водосвет за здраве и благоденствие на турнира, който е на името Св.Архангел Михаил – светията, който според Християнското учение е главният пазител на Небесното царство и главен страж на Божия закон.

Свои поздрави към участниците отправиха талантите от ОДК Смолян и Общинския духов оркестър.