Региона

Две години в Доспатско ще готвят храна на бедните

Две години в община Доспат ще готвят храна за бедните хора. Това става ясно от обществената поръчка, която обяви днес местната управа.

Планира се доставка на хранителни продукти в 7 населени места за средно 190 души общо за 503 хранодни за период от 24 месеца.

С избрания изпълнител ще се сключи договор за доставка на хранителни продукти до детските градини във всички населени места на общината.

Предвижда се поне два пъти седмично да бъдат доставяни храните. Ще се следи и контролира, тяхното качество, количество, годност .

От изпълнителите се изисква да доставят само продукти, които са екстра или първо качество, недопустими са продукти, съдържащи ГМО, е посочено в техническата документация.

Услугата е с прогнозна стойност 199 104 лв. без ДДС. Средствата са осигурени с проект „Топъл обяд за всички“ по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане“.

Ще се доставят хляб, фиде, брашно, ориз, леща, фасул, картофи, кайма, телешко и пилешко месо, бутчета, риба, яйца, олио, зелен фасул, домати и доматено пюре, кисели краставички, грах, прясно и кисело мляко, масло, кашкавал, различни подправки, лук, зеле, пресни краставици, моркови, лимони, чушки, ябълки, сол, захар, оцет, кроасани.

В Доспат ще се хранят 51 нуждаещи се, в Барутин – 35, в Змейца – 18, в Црънча – 17, в Бръщен – 25, в Късак – 18, в Любча – 26.

error: Защитено Съдържание!