Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Награди и добри пожелания за Седмицата на гората

Да вложат много сили и енергия в обновлението, опазването и съхранението на горското богатство на България, заръча зам.-областният управител Адриан Петров на работещите в горския сектор. Днес се състоя празненство за Седмицата на гората. 

Шефът на Южноцентралното държавно предприятие инж. Ботьо Арабаджиев връчи приза „Лесовъд на годината за област Смолян” на инж. Веселин Найденов. Той е старши лесничей от ДГС – Златоград, и преди два дни получи и приза „Лесничей на България за 2017 г“.

Инж. Найденов завоюва отличието заради огромните усилия, които през изминалата година е положил за опазването на българската гора.  Оценен е високо за добре свършената работа по усвояването на повредената дървесина в района на Неделино и над 100 декара залесявания на площите, освободени заради повредените от снеголома и короядите дървета.

Като негов подгласник за лесовъд на годината беше отличен инж.Неделчо Недев – заместник-директор на ДГС-Славейно.

Инж. Венцислав Фурлански връчи приз за „Най-добър служител по контрола на дейностите по опазване в горските територии” на Анастас Парев – главен специалист „Горски инспектор”. 

Тази година Седмицата на гората е под мотото „Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа”. Това е част от мисията децата да бъдат запознати с важността на гората за екологичния баланс на планетата, за чистотата на въздуха, водата, да бъдат възпитавани в дух на обич, грижа и ангажираност към опазването и обновяването на горските фондове.

Във връзка с това през изминалия месец ЮЦДП-Смолян проведе конкурс за детска рисунка „Гората на България – част от европейското природно наследство”. Днес бяха наградени победителите и поощрени всички деца, взели участие в конкурса.

И тази година от ЮЦДП в Смолян подариха фиданки от бял и черен бор, смърч и липа на всички, които желаят да засадят дърво.

Facebook Comments