АДП в Смолян е сред 15-те компании, които ще търсят нови пазари чрез Export Hub Bulgaria Expo1

Смолянската фирма „Автоматизация на дискретното производство“ ООД е сред 15-те компании, които ще търсят нови пазари чрез обучителна експортна програма

На 11 януари 2021г. Еxport Hub Bulgaria стартира пилотното издание на своята обучителна експортна програма EXPO1, която ще помогне на 15 родни компании да развият експортния си потенциал и да намерят нови пазари чрез сeсии с теоретична и практическа част, съобщиха от Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия, чийто е проектът.

Всяка компания ще има възможност да се възползва от лекциите на едни от най-изявените български мениджъри и представители на академичната общност у нас, като същевременно ментори с богат опит в експортната дейност ще я напътстват по пътя към нейната интернационализация.

Практическата част ще бъде под формата на уъркшоп и ще включва разглеждането на реални казуси, с които се сблъскват предприятията в своята дейност, както и техники, които да им помогнат за подобряването на работния процес.

Освен обучителни сесии, представителите на бизнеса ще могат да вземат участие и в редица събития с международен характер с цел осъществяване на контакти и изграждане на партньорства.

Лекциите ще представят темите за продукт, опаковка и имидж – според съответния пазар, дигитален маркетинг, правни пазарни рамки, финанси, транспорт и логистика, финансиране на външнотърговски сделки, експортно застраховане, презентационни умения, международни и специфични за определените страни, PR и социални мрежи, култура и комуникация при работа с клиенти, развитие на човешкия ресурс и стратегия при криза.

Фирма „Автоматизация на дискретното производство – Смолян“ ООД е регистрирана на 02.08.1991г. с основна дейност: проектиране, производство и реализация на системи за автоматизация на дискретното производство. Към настоящия момент, фирмата основно се занимава с производство на машини и съоръжения с Цифрово Програмно Управление (ЦПУ) и производство на стандартни и нестандартни детайли по поръчка посредством машини с ЦПУ.

Останалите участници в проекта са „Кардинал Байтс“ ООД, „Биостайл“ ООД, „Ентегра“ ООД, „ТехноЛогика“ ЕАД, „Инокс“ ООД, „Сингъл Селд“ ООД, „Европак ългария М“ ЕООД, „Конвой-Уорлд“ АД, „Дейзи Тех“ АД, „Елджой“ АД, „ПироС“ ООД, „Аяли Груп“ ЕООД, „Инова БМ“ ЕООД и „Айкхорн и Ко“ ЕООД.