Актрисата Майя Остоич към смолянчани на 24 май: Не може да идвате само на чужди постановки, а на премиера на РДТ да има 20 човека

„Запазете Родопския драматичен театър, който при ужасни условия продължава да се съпротивлява и да прави постановки. Не може да идвате само на чуждите постановки, а на тези, които са на театъра – на премиера, да има 20 човека“. С тези думи към присъстващите в РДТ „Николай Хайтов“ днес се обърна актрисата Майя Остоич.
Нейното слово не бе предвидено в програмата, но тя застана на микрофона да отправи своя апел пред пълната зала. 

Майя Остоич е родена на 2 май 1953 г. в Санкт Петер­бург, Русия. Завършва актьорско майстор­ство във ВИТИЗ „Кр. Сарафов” през 1976 г. при проф. Сашо Стоянов. Постъпва в Пловдивския театър, а от 1979 година е в трупата на Театър „София”.

„От 41 години съм актриса в „Театър София“. За този сезон правя две постановки – „Куклата Барби“ издъ́ржа театъра. Предлагам на зрителите още едно стойностно представление за възрастни („Кошница с лъжи“ – б.а.). Няма човек, който да е дошъл и да не е затрогнат от дъното на душата си, защото в тази постановка споделям проблемите на нашето общество, които са и ваши проблеми. Не предавайте Родопския драматичен театър!“, призова тя. 

„Бъдете добри, запазете това, което имате! Идеално е, че награждавате учители, детски градини и всичко това. Имайте грижа към театъра! Град без театър е град без душа! Аз се кълна в това и знам, че съм вярна. Честит празник! Надявам се, че ще подкрепите тези хора!“, каза развълнуваната актриса.  

Ентусиазмът й се запази и по време на концерта на „Тенорите“. Тя често подканваше публиката да ръкопляска и пее заедно с триото. При едно от руските им изпълнения тя излезе на сцената и изигра своеобразен руски танц около певците.

Facebook Comments