Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Александър Димов намери портмоне с над 1000 лева и го предаде в полицията

24-годишният Александър Димов от Смолян вчера е намерил портмоне с над 1000 лева. Случката е станала около 19 часа на улица „Петър Берон“ в областния град. Момчето видяло, че сумата е голяма и даже не ги преброило, а направо се обадило в полицията.

Незабавно на място е пристигнал наряд по „Опазване на обществения ред“ при РУ-Смолян, на който младият мъж предал портмонето. Полицаите съставили протокол и описали всички банкноти.

„Миналата вечер минавах през улица „Петър Берон“, до блок №2. На паркинга пред входа видях портмоне, ритнах го и от него излезе банкнота. Взех портмонето, отворих го, видях че има много пари. Занесох го в магазина в квартала да питам дали някой, който е пазарувал,  не се е обадил, че ги е загубил. Затова попитах там. След това се обадихме на полицията. Нямаше личен документ или нещо, от което да се съди кой е собственикът. Полицаите дойдоха, описаха всичко“, разказа Александър Димов, който работи в сервиз „Датоми“. Според него портмонето е по-скоро дамско.

„Изобщо не съм си помислил да ги взема. Това са намерени пари, чужди са. Оня отгоре гледа, не става така! Аз ако съм си помислил да ги взема, нямаше да ги предам на полицията. Аз не пипам чуждо“, отговори Александър на въпроса не е ли помислил да ги вземе за себе си.

„Към момента се извършват съответните действия за установяване на собственика на изгубеното портмоне с цел то да бъде върнато. Каним собственика да се яви в РУ- Смолян, за да получи портмонето си. Изказваме благодарност и поздравяваме Александър Димов за честността и доблестната постъпка!“, съобщават от полицията в Смолян.

Facebook Comments