Автомобилното шоу в Смолян вчера и днес е благотворително – за болно момче  

Под знака на благотворителността преминава вчера и днес зрелищното автомобилно шоу Smolyan Race`2019. Събраните средства от такси за участие и даренията, които се правят през уикенда, ще се предоставят на 24-годишния смолянчанин Алкан Челебиев. Кампанията има за цел младежът да проходи отново.

На 7 май 2015 г. животът на Алкан се преобръща след тежка автомобилна катастрофа. Последиците от инцидента са обездвижване на краката. Лекари в Турция му дават шанс да проходи отново, но за поредицата от операции, които трябва да претърпи, са необходими 50 000 лв. – сума, която е непосилна за семейството му.

Организатор на спортното събитие е „Авто мото клуб Смолян“. Автомобилното шоу се реализира с подкрепата на община Смолян и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата”, която по време на състезанието обособи зона за пътна безопасност.

Автомобилните дуели са под наслов „Пази семейството си на пътя!“, а в състезанието участват  над сто любители на силните усещания зад волана.

Chefs Club Smolyan също се включи в шоуто.  Близо до пощата те направиха кулинарна демонстрация пред жители и гости на характерни храни от региона и бърза кухня.  Прочутият от телевизията Шеф Манчев дойде за кратко на кулинарното шоу и бе обсипан от желаещи да се снимат с него.

Водещ на събитието е уникалната родопска зевзечка Веселина Бабаджанкова.

За тези, които няма да имат възможност да посетят събитието или искат директно да помогнат, могат да направят това по банковата сметка за набиране на средства за Алкан с IBAN: BG46 STSA 9300 0021 7516 09 (в лева).

Шоуто продължава и в момента.

Facebook Comments