„Безковидна“ Нова година си пожелаха в смолянската болница

Съвсем скромно днес запалиха светлините на Коледната елха в областната болница на Смолян. Служителите се събраха около украсеното дръвче и с чаша вино се помолиха най-вече за здраве, късмет и всичко лошо да си остане в старата година.

От ръководството на лечебното заведение пожелаха Ковид-отделенията, които са вече четири на брой – на два етажа по два, да се изпразнят. 

За предстоящите празници медиците получиха скромни, но истински и топли подаръци – пожелания, отправени към тях от децата в ателие „Сръчнии ръчички“ с ръководител Миглена Улева, а също така от Любомира Чаталбашева – библиотекар към читалището „Балкански просветител“ в кв. Райково на Смолян. Те са им  нарисували красиви картички с послания:  

„Коледа е“ Нека бъдем заедно с вълшебно бели светлини. В тази свята нощ да просим милост и Бог да ни дари с мирни дни“.

Пожелават им с настъпващите светли празници – Рождество Христово и Нова година, да бъдат здрави, силни и борбени в този труден за тях момент, в който много хора ги молят за спасение от коварния вирус.

„Вярвайте, че всеки се ражда с някаква мисия в живота, а Вашата е най-отговорна и благородна. Надяваме се Бог да Ви възнагради за неимоверните усилия и кураж, за професионализма и волята ви. Весели празници“ –  се казва още в обръщението на настоятелството при НЧ „Балкански просветител“.

„Да се изпразнят всички Ковид-структури! Целият персонал да са здрави и да няма нито един пациент“ – бе пожеланието на д-р Марин Даракчиев, изпълнителен директор на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД, Смолян.

„Пожелавам си „безковидна“ Нова година! Този Ковид вече да приключи през нощта срещу Нова година и да се прибере там, откъдето е дошъл – в Китай. Аз искам да пожелая на всички в болницата – доктори, сестри, санитари и всички останали, да са здрави, ведри и щастливи“ – каза д-р Емилия Апостолова – зам.-директор на лечебното заведение.