Бившата „Агромах“ и бивш футболист ще поддържат пътищата в област Смолян в следващите 5 г.

Бившата фирма „Агромах“, сега „Грома Холд“ ЕООД, регистрирана в благоевградското село Бело поле, заедно с фирма на бившия футболист Филип Воденичаров ще чистят снега и ще поддържат републиканските пътища на Смолянска област през следващите пет години.

От публикувания в сайта на Агенция „Пътна инфраструктура“ доклад става ясно, че консорциум „Пътно поддържане област Смолян“ е класиран на първо място след проведена процедура по Закона за обществените поръчки. Позицията за област Смолян е с прогнозна стойност 18,1 млн. лв. без ДДС.

В този консорциум са фирмите „Грома Холд“ и „Роуг 1“. Втората е еднолична собственост на 35-годишния Филип Воденичаров – футболист в отборите на „Ком“ (Берковица), „Вихрен“, „Септември“ и „Славия“. Тя е регистрирана  през септември 2017 г.

Любопитна подробност е, че едноличното дружество няма дейност откак е вписано в Търговския регистър и е с 10 лева капитал. За сметка на това ветрилото на заявените е доста широко – концесии, търговия, хотелиерство, ресторантьорство, консултантска дейност, строителство, производство и мн. др.

То ще изпълнява 2% от планираните дейности по поддържане (превантивно, текущо, зимно и ремонтно – възстановителни работи при аварийни ситуации) на републиканските пътища в Смолянска област.

Голямата част – 98% от дейностите, са ангажимент на строителната фирма, която е еднолична собственост на Христо Савев с управител Виктор Велев. Именно тази фирма асфалтира пътя от разклона над Смолян към Пампорово и отчасти до Стойките през прохода „Превала“ със средства от ОП „Регионално развитие“. Другата част, която смолянчани одобряват много повече като изпълнена по-качествено, със солидни подпори, я направи фирма „ИСА 2000“ на Юлиян Инджов по програма „Транзитни пътища V“.

Фирма „ИСА 2000“ е участвала и в процедурата за зимно и превантивно поддържане на републиканските пътища в областта, но е отстранена.

Facebook Comments