Благотворително дрифт шоу организират смолянчани за 11-годишния Анхел

Благотворително дрифт шоу организират любителите на екстремното шофиране от Смолян за болно дете. То ще се състои на 9-ти февруари (неделя) от 13 часа на полигона край село Полковник Серафимово.

Малкият Анхел от Широка лъка, който е на 11 години, се нуждае от апарат за дишане, който е животоспасяващ. Нужната за него сума е 3000 лв., но е непосилна за 67-годишната жена, която се грижи за него.

Момчето страда от сънна апнея в най-висока степен, която не му позволява да диша през нощта. По време на събитието малкият Анхел ще е на полигона.

Всеки, който иска да му помогне, може да го направи на мястото на събитието, където ще има поставена кутия или по дарителска сметка: BG71IABG74911002020100 INTERNATIONAL ASSET BANK BIC code: IABGBGSF – титуляр Минка Асенова Ковачева.

„Нека направим една шумна сбирка и да покажем, че джигитите също имат големи сърца!“, приканват от „Колите в Смолян“.

„Бабата дойде днес и ми каза, че почти е събрала сумата за този апарат. Тя се грижи за детето, ние тук помагаме с каквото можем, но то има съпътстващи заболявания и най-вече от пълнотата. Карали са го в Пловдив при доц. Терзийски. То има заболяване, при което докато спи има интервали по минута или по-малко, в които спира да диша. Доцентът му е дал оборотен апарат и е препоръчал да се купи за него личен“, каза кметът на Широка лъка Васил Седянков.

Детето е родено в Испания. След раждането му майката го оставя в Широка лъка да го гледа баба му. Миналата есен жената се е прибрала в България, започнала работа във фабриката в Чепеларе, напуснала е и сега си търси работа другаде.

„Кметът на Смолян ми каза да направим докладна за помощ со Общинския съвет, д-р Дариткова ми звъня и тя да помогне, Милка Манева каза, че ще даде на бабата ваучер за аптека. След състезанието тя временно ще прекрати набирането на средства, а с тези пари ще покриват разходи за лечение занапред и пътуване по болници. Радвам се, че момчетата от Смолян са откликнали на нейната молба за помощ“, коментира кметът Седянков.

Facebook Comments