Болницата готви ремонт на 2 отделения – за хемодиализа и съдебна медицина

Оферти за ремонт на отделенията по хемодиализа и съдебна медицина приема областната болница в Смолян. Очаква се обновяването на отделенията, които са единствени за цялата Смолянска област, да започне през месец март.

Прогнозната стойност на ремонта в отделението по диализно лечение към МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД е малко над 22 хил. лв. без ДДС, а за съдебната медицина – 36 492 лв. без ДДС.

От кандидатите се очаква да подадат заявление за готовност да изпълнят планираните дейности, защото ремонтът ще се прави със средства от здравното министерство.

За отделението по хемодиализа се предвижда ремонт на коридора, на санитарните възли, технологично помещение, мазилки, стени и тавани, монтаж на вентилатори, подмяна на радиатори и поправка на отоплителната инсталация, подмяна на осветителни тела, монтаж на климатична система, вътрешни щори.

В отделението по съдебна медицина, където правят аутопсиите и откъдето взимаме починалите си близки, ще ремонтират покривното пространство, олуци, обшивки. Ще подменят също настилки, мазилки, облицовки, врати, ВиК-мрежа, отоплителни тела, прозоречни вентилатори. Основен ремонт е предвиден и на цялата хладилна камера.

Паралелно с това обявление тече процедура за доставка на 6 хемодиализни апарата, които пречистват кръвта на пациентите с бъбречна недостатъчност, 7 специални електрически легла и водоочистваща система.

Шестте апарата за хемодиализа, които компенсират дейността на болните бъбреци, са с прогнозна стойност 125 400 лева. Системата за предварителна обработка на водата е за 50 000 лева, а електрическите хемодиализни легла – за 18 900 лв. без ДДС.

Тази процедура бе обявена в началото на декември месец. Наложило се е обаче изпълнителният директор на болницата да я прекрати в частта й за доставка на хемодиализни апарати, заради постъпили мотивирани искания от две фирми да се измени техническата спецификация на апаратите.

С днешна дата специално за тях е направено ново обявление. Цената не е променена, коригирани са само изискванията.

Facebook Comments