ИзбориРегиона

Четвъртият смолянски мандат отиде при новата партия „Величие“

Четвъртият смолянски мандат отиде при новата партия „Величие“ – това сочи разпределението на мандатите при обработени 97,03% междинни данни. Това означава, че Кристиян Карабельов от Девин влиза в Народното събрание с 903 гласа. Именно в негова полза е проработила системата Хеър Ниймайер – чрез метода на най-големия остатък. Още: Окончателно: ДПС спечели изборите в Смолянско

С два мандата ще е Движението за права и свободи, от където депутати ще бъдат водачът Хайри Садъков и вторият в листата Анджей Джандев.

Коалиция ГЕРБ-СДС е с един депутатски мандат и в Народното събрание изпраща само водача си д-р Красимир Събев, който събра личния рекорден вот за областта на 3018 души. Макар с общо 10 360 гласа за ГЕРБ-СДС и 2177 лични преференции, вторият в листата Тодор Батков-син не успя да спечели мандат.

Кристиян Карабельов е на 30 години. Собственик е на фирма „ИРодопи“ ЕООД, чийто предмет на дейност е продажба на медийно време и място за реклама, изработка на уеб сайтове и др.

Освен с изработка на сайтове, се занимава с туризъм, като организира турове из планината с електрически велосипеди.

Той също така е инвеститор в „Исторически парк“, намиращ се във варненското село Неофит Рилски, с управител Ивелин Михайлов – един от лидерите на партия „Величие“.

Лидерите на „Величие“ – полк. Николай Марков (вляво) и Ивелин Михайлов

Карабельов е завършил Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и академията „Телерик“.

error: Защитено Съдържание!