БизнесРегиона

Чужди инвеститори се интересуват от Мадан

По инициатива на кмета на община Мадан инж. Фахри Молайсенов на посещение в общината бе делегация от чуждестранни инвеститори, собственици на една от водещите фирми за производство на автомобилни части и тръби, изнасяща продукция в цяла Европа. Фирмата има две фабрики в Германия, две в Турция и една в Полша.

Намеренията на бизнесмените е да стартират производство в Източна Европа, като за първо посещение са избрали България и в частност Мадан.

На проведената среща бяха обсъдени възможностите за  изграждане на фабрика, като кмета им представи терена в Средногорци, който ще се обособи като индустриална зона.

В хода на разговорите, градоначалнкът запозна гостите с икономическия профил на общината, както и потенциала за  бизнес и инвестиции. Участниците в делегацията изразиха становище, че биха искали детайлно да проучат местоположението, транспортно-логистичните дадености, както и профила на работната сила в общината, като предпоставки, за да  насочат инвестицията си именно тук.

Гостите задаваха въпроси, свързани с данъчната система в България, ресурса от работни кадри и други теми, свързани с потенциални инвестиции.

След работната среща, инж. Молайсенов запозна делегацията на място с терена, като ги увери, че инвестицията в този район е обезпечена с пълно административно съдействие от страна на общината и не крие никакви неизвестни за потенциалните инвеститори, а напротив дори се предлагат  доста добри условия, включващи и изграждането на довеждаща инфраструктура.

error: Защитено Съдържание!