Д-р Дариткова преодоля коронавируса,  парите от болничния дарява на МБАЛ – Смолян

С голямо облекчение искам да съобщя, че пробата ми за коронавирус е отрицателна. Това означава, че на 30-ти април приключва наложената ми 28-дневна карантина. Другото ми голямо удовлетворение е, че не съм заразила никой от пациентите, колегите, близките ми и другите хора, с които контактувам, съобщи д-р Даниела Дариткова, която е председател на здравната комисия и на парламентарната група на ГЕРБ.

„Благодаря от цялото си сърце на всички, които ме подкрепяха по време на изолацията. Благодаря за милите думи и жестове, за помощта и съпричастността! Признателна съм на моите мили роднини, приятели и съседи, които ми съдействаха да се справя с всички битови предизвикателства на карантината. Благодарна съм на всички, които ми осигуриха биопродукти и билки. Признателна съм на медицинската сестра Зорка Павлова – Гегова, с която работя повече от 20 години, че остана стожер на практиката. Благодарности на моите колеги и специално на д-р Мариана Василева, които поеха грижата за пациентите ми. Голяма морална подкрепа получих също от колегите и сътрудниците в Народното събрание“, пише още д-р Дариткова.

Тя отбелязва, че няма търпение да се завърне към предишните си ангажименти. От понеделник смята да започне работа в лекарския кабинет и да е на разположение на своите пациенти.

„Съгласно решение на Народното събрание заплатите на народните представители отиват в бюджета на Министерството на здравеопазването за финансиране на противоепидемичните мерки и лечението на Сovid-19. Тъй като през тези 28 дни съм в болнични и не попадам в тази хипотеза, дарих средствата, получени като обезщетение за временна неработоспособност, на областната болница в Смолян“, допълва още депутатът.

Нейните адмирации са за усилията на всички в региона, които се борят според професионалните си компетентности с епидемията от коронавирус.

„Предизвикателството, пред което сме изправени, изисква да обединим усилия, да останем отговорни и солидарни. Само така ще успеем!“, е финалното й послание.

Facebook Comments