ЗдравеСмолян

Д-р Красимир Събев посрещна ученици в болницата

Ученици от десетите класове на Езикова гимназия „Иван Вазов“ в Смолян посетиха областната болница. Визитата е по повод профилираната им подготовка по биология и здравно образование в 11 клас. А идеята е да се запознаят отблизо с професията на лекаря. В две поредни седмици младежите и девойките бяха посрещнати от началника на Отделението по анестезия и интензивно лечение д-р Красимир Събев, който е и народен представител.

Обиколката на лечебното заведение започна от Спешно отделение – първият портал на болницата. Д-р Събев и началникът на отделението д-р Васил Гривнев обясниха на учениците начина на функциониране на звеното. В момента на посещението им бе приет мъж, пострадал леко при катастрофа. След това групата се отправи към Интензивния сектор на Хирургично отделение, както и самото отделение, където д-р Събев разказа за диагнозите на част от пациентите и лечението, което им се прилага. Накрая десетокласниците се запознаха с най-тежкото звено на болницата – Отделението по анестезия и интензивно лечение.

Д-р Събев посъветва учениците да четат много, да се образоват, защото са бъдещето на нацията. „По-добре да прочетете една книга, отколкото цял ден да стоите на телефона. Добрата подготовка в живота ни дава после шанс да помагаме на хората. Няма нищо по-хубаво от това да видиш излекуването на пациент. И никакво отказване от целите! Колкото е и да трудно, трябва да се стремим да ги постигаме. Животът обича смелите хора“, каза д-р Събев.

На излизане учениците възкликнаха: „Супер яко беше!“. Някои от тях поискаха през лятната ваканция да станат доброволци в болницата.

„Понеделник и вторник съм в болницата и с радост бих приел до мен да бъдат по двама ученика“, обеща д-р Събев.

error: Защитено Съдържание!