Daily Mail: Учениците в Англия рискуват да бъдат изключени заради „злонамерена кашлица“ и неподходящи шеги за коронавируса

Учениците рискуват да бъдат изключени заради „злонамерена кашлица“ или „неподходящи“ шеги относно пандемията от коронавирус, предупредиха някои училища в Англия, съобщи Daily Mail.

Новите насоки за поведение са издадени на родителите, тъй като тази седмица много училища се подготвят да посрещнат децата в класните им стаи.

Това се случва, след като Министерството на образованието съобщи, че учителите могат да видят нарастване на лошото поведение поради липсата на редовно присъствие на учениците и „дисциплината в класната стая“ по време на пандемията.

Академията „Арк Александра“ в Хейстингс, източен Съсекс, изготви списък с „червени линии на коронавируса“, ​​чието нарушение ще доведе до изключване на ученици за определен срок.

Те включват „умишлена или злонамерена“ кашлица или кихане, „хумористични, неподходящи коментари или изявления“, свързани с Covid-19, и „целенасочен физически контакт с друго лице“.

Междувременно началната академия „Арк Байрон“ в Актън, западен Лондон, казва в писмото си до родителите, че ако ученик откаже да спазва хигиенните процедури и инструкциите за социално дистанциране, те „незабавно ще бъдат преместени в отделна зона“.

В него се казва още: „Някои поведения (например умишлено кашляне към друг човек), които преди това са били „просто противообществени“, сега са потенциално изключително сериозни.“

От Министерството на образованието заявиха, че училищата трябва ясно да посочват последиците от лошото поведение, особено около новите ограничения на движението и хигиенните правила.

От там казаха още, че училищата трябва да работят с ученици, „които може да се борят да се включат отново“, като им предоставят подкрепа „за преодоляване на бариерите пред посещаемостта и поведението им и да им помогне да се интегрират обратно в училищния живот“.

Проучване на Националната асоциация на главните учители установи, че 97% от училищата планират да приветстват всички ученици в началото на есенния срок, допълва публикацията на Daily Mail.