Депутатът Делян Пеевски направи дарения на болниците в Смолян и Мадан

Дарения на болниците в Смолян и Мадан е направил народният представител Делян Пеевски чрез фирмата си „Интръст“ ЕАД – София. Информацията бе потвърдена от областния лидер на ДПС в Смолян Салих Аршински.

Той уточни, че дарението на МБАЛ „Проф. д-р Константин Чилов“ в Мадан е на стойност 5000 лева. Такава е и сумата, дарена на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ в Смолян, като на областната болница са предадени от нещо още десет предпазни костюма от най-висок клас и 50 бързи теста. За Смолян има също 2000 маски, част от които ще бъдат дарени на болниците в Девин и Мадан, на църквата „Св. Висарион Смоленски“ и на мюфтийството.

Припомняме, че болницата в Смолян  оповести банковата си сметка след многобройни запитвания. Уточнението от нейното ръководство е, че събраните средства ще бъда изразходвани за медицинска апаратура за дихателна реанимация – пациентски монитори, перфузори, инфузионни помпи, апарати за екстракорпорално мембранно окисляване, подвижни рентгенови апарати, дефибрилатори, транспортни респиратори, видеоларингоскопи, бронхоскопи, тестове и др. необходими за осигуряване изследването, лечението и  реанимационната грижа на пациенти с доказана коронавирус инфекция, както и за закупуване на всякави медицински консумативи, медикаменти, дезинфектанти и лични предпазни средства за медицинския персонал.

А ето и апелът, отправен от ръководството на болницата в Мадан:

Ръководството на МБАЛ „Проф.д-р К.Чилов“ ЕООД гр.Мадан , се обръща с апел към всички жители на общината, както и фирми да подпомогнат болницата с финансови средства за закупуване на най-наложащите неща, като лични предпазни средства: шапки,ръкавици,еднократни престилки и калцуни, защитно облекло, консумативи и дезинфектанти, медицински апарати, необходими за справяне със създалата се ситуация. В този труден момент всеки дарителски жест има голямо значение за лечебното заведение, на което всички разчитаме!