Днес откриха сезона в Пампорово

Съвсем скромно откриха днес ски сезона в Пампорово – без речи, важни гости и концерти. „Причината, поради която започваме така, е, че не сме сигурни във времето през следващите няколко дни, очертава се нестабилно и не искаме да създаваме излишни очаквания у хората“, каза пред журналисти изпълнителният директор на „Пампорово“ АД Мариян Беляков.

Неговият съвет към всички туристи е да следят внимателно сайта на Пампорово, за да са наясно с условията за каране на ски.

„През следващите седмици се надяваме времето да е по-благоприятно, за да запазим нивото и да го надградим“, посочи той.

Старт на сезона бе даден с прекрасно подготвени писти, по които се спускаха най-нетърпеливите скиори и сноубордисти.

Новостите в курорта са няколко – различни видове лифт карти, богат културен календар, нов конгресен център, изцяло нов СПА-център с площ от 2000 квадрата, на три нива.

„Всяка събота ще има концерт, представление, театър. Това е нещо ново, с което искаме да изненадаме всеки гост в курорта. СПА-центърът ни в хотел „Перелик“ е изцяло ново поколение, изключително модерен и голям, с много нови услуги. В комбинация с конгресния блок, с новостите като пакети и ски услуги считаме, че тази година ще предложим много по-голямо разнообразие от продукти и начин на забавление“, подчерта Беляков.

По думите му посещаемостта в комплекса е доста висока, а и ръстът на ранните записвания е доста осезаем.

„Сезонът върви много добре, но водещо в един ски-курорт са ски-условията. Лятото беше много силно с 30-те нови продукта, които успяхме да интегрираме. Успяхме да приключим с изграждането на чисто новия конгресен блок, през който вече минаха едни от най-големите фирми в България. Всичко това в комбинация дава предпоставки Пампорово да се превърне в един наистина целогодишен курортен център“, допълни изпълнителният директор.

Пазарите са основно български и балкански. Констатацията на база предварителни записвания е, че има лек ръст във всеки от тях. Традиционно силни са ирландският и британският пазар, който запазва едни и същи нива доста години.

На откриването на ски сезона днес лифтовете са безплатни. От утре до следващия петък цената на лифт картата ще е 43 лева.