Двама от Смолян и един от Неделино – с Ковид-19

Три са новите случаи на заразени с коронавирус за Смолянска област. Два от тях са на контактни на установени вече лица с положителни проби, а за третия тепърва ще се изяснява епидемиологичната картина, съобщи във фейсбук-профила си областният управител Недялко Славов.

Първият от случаите е на 60-година жена от Смолян – лекар-дерматолог, практикуващ в извънболничната медицинска помощ. Тя е в добро общо състояние, без симптоми, под карантина в дома си. Медикът е контактно лице на 84-годишната жена отпреди три дни, настанена в Инфекциозно отделение, с множество заболявания – сърдечно-съдови, неевролгични, метаболитни, бъбречни.

Вторият случай е на жена на 61 години от Неделино, съпруга на установен вече мъж с положителна проба. И двамата пристигат от Великобритания преди няколко дни. След прибирането си в страната състоянието й се влошава и появява типичните симптоми на заразата с коронавирус – бронхопневмония, задух и температура. Приета е в инфекциозно отделение в областната болница. Мъжът й е под карантина в дома им в Неделино.

Третият случай е на мъж на 66 години от Смолян, със симптоми на заразата, в инфекциозно отделение.
Случаите на заразени с коронавирус в областта са 32. Общият брой на оздравелите е 9 Активни са 23. 

 

Facebook Comments