„Дюлгер“ ще прави спортна зала и ремонт в Математическата гимназия

Смолянската фирма „Дюлгер“ спечели обществената поръчка за изграждане на спортна зала и цялостен ремонт на Природо-математическата гимназия „Васил Левски“ в кв. Райково.

Избрани са изпълнителите за общо четири обособени позиции за строителство и ремонт в образователната инфраструктура на Смолян на обща стойност 5 655 622 лв. с ДДС.

Новата спортна зала в гимназията ще бъде с разгъната застроена площ 1544 кв. м. Тя ще се състои от три самостоятелни блока – топла връзка, игрална зала и обслужващ блок.
Предвидени са за изграждане игрища за баскетбол, тенис на корт и волейбол, зрителски места, съблекални, стая за учители и помощни помещения.
Обслужващият блок ще е на 3 нива. Първо – фоайе, санитарни възли, склад, подемник и санитарен възел за хора с увреждания. Второ ниво – лекарски и методически кабинет и санитарен възел за хората с увреждания. Трето ниво – техническо помещение.

Вложението в залата, заедно с планирания основен ремонт на математическата гимназия, ще е на стойност 2 731 000 без ДДС (3 277 204 лв. с ДДС).

За обновяване на дворното пространство и спортни площадки на езиковата гимназия и VІ-то ОУ „Иван Вазов“ поръчката е спечелена от благоевградската фирма „Престиж бизнес 93“ ООД с оферта за 536 182 лв. с ДДС.

В Седмо училище „Отец Паисий“ на областния град също предстои да се обновяват дворното пространство и спортните площадки. Обектът ще се изпълнява от „Крис – МТ“ ООД – Мадан, за 557 371 лв. с ДДС.

Основният ремонт на детската градина „Буратино“ ще се прави от „Артстрой“ ООД – Смолян с договор за 1 284 866 лв. с ДДС.