Екоинспекцията в Смолян награди участниците в конкурса за къщички за птици

Регионалната екоинспекция в Смолян награди участниците в конкурса за къщички за птици. В инициативата по повод 11 декември – Деня на планината,  бяха предадени над 50 броя цветни, красиви и функционални къщички, класирани в 7 категории. 

Победители в категориите “Цветен дом за птичките“,  „Къщичка от рециклирани материали“, „Арт“ и „Труд и творчество“ са възпитаници на I-во СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Смолян , IV-то ОУ „Стою Шишков“ – Смолян, и 6-годишната Ванеса Кафалиева от Смолян.

В категориите „Хранилки“ и „Най-функционална къщичка“, победители са възпитаници на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ДГ „Снежанка“ от Рудозем.

Семейство от град Русе е победител в категория „Еко къщичка“.

Пълният списък на участниците и класирането по категории, можете да откриете ТУК https://smolyan.riosv.com/upload/file/Press%20konkurs/Pismo_Klasirane.pdf

Всички участници в конкурса получиха персонални подаръци и грамоти, осигурени от инспекцията, а при благоприятно развитие на епидемиологичната обстановка, победителите в отделните категории ще бъдат наградени на 22 април – „Ден на Земята“.

Поради огромния интерес от страна на граждани за закупуване на къщички за птички, през месец април  ще бъде организирана продажба на изработените къщички, като събраните средства ще бъдат използвани за екологична кауза.

РИОСВ – Смолян предоставя възможност на всички участници в конкурса  да дадат своите предложения за интересни и значими инициативи, насочени към опазване на околната среда, за които да бъдат използвани събраните от продажбата средства.

Къщички за птици