Елитът на планинското колоездене мери сили в Пампорово през уикенда

Финалите на състезанието в неделя ще бъдат излъчвани на живо в интернет от 12 камери по трасето

От 16 до 19 юли ще се проведе шестото поредно издание на едно от най-големите и дългоочаквани колоездачни събития в България – Пампорово Байк Фест 2020.

По време на събитието ще се проведе първото състезание  от „Виваком Даунхил Серии“ за годината и трети кръг от Детските серии по спускане.

До момента за участие в събитието са записани над 120 човека от всички краища на България, както и представители от Франция, Гърция, Турция, Румъния и Сърбия.  Събитието е част от календара на Международния колоездачен съюз и ще носи точки за световната ранг листа.

Трасето за спускане под връх Снежанка е с дължина близо 2 км и е едно от най-атрактивните и предизвикателни в страната, гарантирайки силен старт на състезателните серии по спускане в планинското колоездене.

Основен акцент за събитието тази година е, че финалите на състезанието в неделя ще бъдат излъчвани на живо в интернет от 12 камери по трасето. Подобно нещо се случва за първи път в страната ни, а целта  е то да достигне до максимален брой хора, които да съпреживеят емоциите и адреналина дори дистанционно.

Прякото включване ще започне точно в 14:30 на фейсбук страниците на Велопарк Пампорово и Виваком Даунхил Сериите.

Участниците в състезанието ще бъдат разделени в общо 8 категории, а организаторите гарантират пълно спазване на всички противоепидемични мерки, необходими за безопасността на всички състезатели.

С началото на Пампорово Байк Фест на 16-ти юли и заработването на лифтовете ще бъде даден и официален старт на „байк“ сезона във Велопарк Пампорово – най-големия специализиран парк за планинско колоездене в България и региона .

Паркът предлага голямо разнообразие от трасета и маршрути за планинско колоездене с различни нива на трудност и обща дължина от  над 35 км.

Това лято в курорта ще работят 2 лифта – от Туристически център „Пампорово“ до Студенец и от Студенец до връх Снежанка. Цените на лифт карти и билети остават непроменени от миналата година и могат да бъдат намерени на  www.pamporovo.me