Фермерски футболен турнир събира пари за 11-годишния Денис от Мадан

Държавен Фонд „Земеделие“ Смолян организира благотворителен фермерски футболен турнир в Смолян. Целта на събитието е да се обедини земеделската общност за събиране на средства за Денис Стефанов Копитев от гр. Мадан. Момченцето е на 11 години и има нужда от спешна животоспасяваща бъбречна трансплантация, съобщи директорът на фонда Денислав Костов. 

ОД на ДФ „Земеделие“ реши да организира събитието заедно с по-големите фермери от община Смолян, като кани всички съпричастни към съдбата на детето да се включат като публика. Искаме ние като институция и земеделската общност да покажем, че можем да бъдем обединени за добрата кауза и сме съпричастни към нелеката съдба на нашите съграждани, написа Костов.

Професионалното съдийство на събитието ще бъде на Божидар Шуманов, а публиката ще се радва на професионалния коментар на местния зевзек Веселина Бабаджанкова. Благодарим и на двамата, че приеха поканата да се включат, както и на община Смолян за съдействието. Вярваме в успеха на каузата и добрия финал на събитието, което ще се проведе на 09.06.2021г. /сряда/ от 17.30 часа на спортния комплекс до стадион „Смолян“.