ФК „Родопа-Смолян“ стартира новия сезон с 20 футболисти 

Участникът в Трета лига – Югоизточна група ФК „Родопа – Смолян“ стартира подготовка за новия сезон. Групата от 20 футболиста бе изведена на първото си занимание от старши треньора Юлиян Сюрджиев на Стадион „Септември“ в квартал „Райково“. Новите имена в отбора са Михаел Кисьов и Ромарио Димитров.

Кисьов през последния сезон е играл в Австрия, а Димитров – в Англия.

Заместник-кметът на община Смолян Марин Захариев пожела успех на тима, като подчерта, че общинското ръководство ще продължава да подкрепя отбора, както и спорта като цяло. Той напомни какво прави администрацията за подобряване на спортната база в града, като даде за пример и реконструкцията на стадион „Смолян“. Захариев увери играчите, че каквото зависи от общината, те ще го имат, а от тяхна страна ще се иска да играят и да
радват феновете.

Относно финансовото спокойствие в клуба, бяха споменати и спонсорите в лицето на „Костал“ и „Ефбет“.

„Тази година стартираме подготовка на 18 юни, като това съвпада и с 60-годишнината от празника на Смолян. Очаквам една добра година за отбора“, коментира председателят на Управителният съвет на ФК „Родопа-Смолян“ Валентин Кюлхански.
От името на отбора, старши треньорът Юлиян Сюрджиев благодари на всички, които помагат на тима. Той  подчерта, че община Смолян прави най-много за клуба и е най-големият спонсор.

Подготовката на отбора ще протече изцяло в Смолян, като вече има уговорени и четири контроли.

Първата е на 27 юни срещу „Спартак“ – Пловдив, като приятелската среща ще се играе в града на тепетата. На 11 юли зелено-белите ще играят с „Гигант“ – Съединение в Смолян. На 18 юли е приятелската среща с ФК „Димитровград“, а на 25 юли с ФК „Борислав“ – Първомай. И в двата мача „Родопа-Смолян“ ще бъде домакин. Часовете на мачовете ще бъдат уточнени допълнително. Все още се търси съперник и за контрола на 4 юли.

Групата на „Родопа-Смолян“:
Вратари – Здравко Чавдаров и Борислав Хаджийчев.
Защитници – Димитър Чолаков, Валентин Фурлански, Владимир Драмалиев, Стефан Киков, Любослав Петров и Ромарио Димитров.
Халфове – Димитър Богутев, Елмир Мустански, Антон Белюков,  Теодор Стефанов,  Адриан Сюрджиев, Александър Бозов  и Георги Чакъров.
Нападатели: Стефан Чилингиров, Михаел Кисьов, Христо Ковачев и Николай Тихомиров.

Юноши:
Вратари –  Милко Денев и Костадин Борисов.
Халфове – Георги Милев и Георги Пелтеков.
Нападател –  Чавдар Палагачев