Култура

Фондация „За Родопите“ с нов мащабен проект за децата с увреждания

През месеците май и юни актрисата Десислава Минчева и режисьорът Петър Тодоров ще изнесат 20 представления и работилници в 20 центъра за деца с увреждания. На гостуването им ще се насладят в дневни центрове, центрове за обществена подкрепа, центрове за настаняване от семеен тип от Смолянска, Кърджалийска и Хасковска област.

Проектът „Нарисувай ми човек“ на фондация „За Родопите“ е насочен към деца със заболявания и увреждания до 10 годишна възраст, както и към социалните работници и възпитатели, които ги обгрижват.

Спектакълът на Петър Тодоров и Десислава Минчева е създаден съвместно с екип от изявени професионалисти – сценографката Хана Шварц и композиторът Милен Апостолов, и е насочен към деца със специални образователни потребности.

Спектакълът, както и интерактивната работилница „Играй с мен“ са специално консултирани от професионалния детски психиатър д-р Здравка Янева от център „Детско психично здраве“ – София. 

Центровете домакини на събитията са ситуирани в Смолян, Девин, Мадан, Рудозем, Златоград, Неделино, Хасково, Димитровград, Момчилград, Кърджали, Ардино, Добромирци. 

Партньори на Фондация „За Родопите“ са „Комплекс от социални услуги“ – Златоград и Община Златоград. Координатор на проекта е Здравка Пинева – психолог, директор на „Комплекс от социални услуги“ – Златоград, а експерт „Връзки с обществеността“ е Соня Йосифов.

Представленията и работилниците за децата от центровете са безплатни. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Социално ангажирани изкуства“.

error: Защитено Съдържание!