Готвят благотворителен футболен турнир в помощ на 18-годишно момче

Благотворителен футболен турнир, имащ за цел да събере необходимите средства за рехабилитация на 18-годишния Никола Хъмчев организират в Смолян.

Турнирът ще се проведе на 12-ти и 13-ти ноември от 9 до 17 часа на стария стадион в Смолян.  

Никола е един млад и вдъхновяващ човек, с непоколебим дух и страст към екстремните спортове. За съжаление обаче стана жертва на инцидент, който беляза неговото бъдеще и го остави неспособен да води пълноценен начин на живот.

Въпреки че оцелява след тежката злополука, Никола е прикован към инвалиден стол и има  нужда от иновативна рехабилитация, която е доста скъпа. Младежът мечтае някой ден пак да се занимава със спорт и не губи вяра, че ще се изправи на крака, напук на тежката си съдба.

В инициативата избраха да се включат и именити българи, сред които добре известният на всички Христо Петров (Ицо Хазарта), който ще поднесе награди на първенците по време на неделната закриваща церемония, както и изгряващата музикална звезда Александър Робов, който избра да се включи и като играч в надпреварата.

Призив към гражданите на Смолян за участие отправи и Антоан Шотаров, чието семейство ще направи дарение, като ще удвои цялата събрана сума от такси от всички отбори, които се включат в инициативата.

Почетни гости на събитието ще бъдат кметът на община Смолян, председателят на Общинския съвет, областният управител на Смолян, както и всички народни представители от избирателния район.

Каним и всички граждани да подкрепят инициативата! Нека подадем ръка на Никола!

Относно участието в турнира:

Всеки желаещ може да заяви своето участие срещу скромната сума от 15 лв. За записване се обърнете към:

  • Венцислав Чавдаров, тел. (+359) 87 906 5433/ (+359) 88 575 4269, email: [email protected], или
  • Антон Шемширов, тел. (+359) 88 517 1067.

Жребият ще бъде изтеглен в кафе „Нова България“, гр. Смолян, в петък, от 10:00 часа.

За хората, които имат желание да допринесат към каузата финансово, отвъд организираната спортна дейност, оставяме данни за дарителската сметка тук:

Имена: Име: Никола Венциславов Хъмчев

Банка: УниКредит Булбанк

IBAN: BG25UNCR70001525109765

BIC: UNCRBGSF

Кутии за дарения ще бъдат поставени и на място за присъстващите.

ОРГАНИЗАТОР – ВЕНЦИСЛАВ СЛАВЧЕВ ЧАВДАРОВ

ИНЦИДЕНТЪТ

През декември 2020 г. Никола Хъмчев – на 16 години тогава, падна от електрически стълб с височина над десет метра. Трагедията станала в местността Станковица –между квартал Райково и фирма „Арексим”. Никола бил с приятели. Покатерил се на електрически стълб с високо напрежение, като успял да стигне до горния му край. За зла участ обаче се доближил до проводниците и се получила волтова дъга, която го изхвърлила.

Никола бе открит в тежко състояние с множество увреждания по тялото. Транспортиран бе в УМБАЛ „Свети Георги” – Пловдив, където констатираха засягане на прешлен, нараняване по гърдите и загуба на сетивност по долните крайници.

Тогава окръжният прокурор Недко Симов отправи публичен апел: „Младежите трябва да знаят, че всеки риск трябва да е премерен. Нека взаимно да се въздържат и възпират в такива ситуации, а не да се поощряват. Това е посланието ми не като прокурор, а като човек”.

error: Защитено Съдържание!