Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Институциите в Смолян готови да се справят в тежките студове

Готовност да се справят в прогнозираните тежки студове декларираха институциите в Смолян. Днес в областната управа се състоя заседание на Областния щаб за защита при бедствия и аварии.

Представителите на всички институция съобщиха пред зам.-областния управител Адриан Петров за подготовката им да реагират в случай, че се усложнят климатичните условия и се стигне до обявяване на извънредно положение. Докладваха за ресурсите, с които разполага съответната структура за справяне при бедствени ситуации. 
На заседанието се поставиха въпроси, свързани с осигуряване на безопасността на най-уязвимите групи от населението (самотни възрастни хора в отдалечени райони, деца и болни). Засегнати бяха и темите, свързани с енергийната обезпеченост и водоснабдяването, за което представителите на дружествата ЕВН и „ВиК“ декларираха своята готовност.

Заместник-областният управител Андриян Петров уведоми присъстващите, че мобилните оператори са гарантирали пред областна управа, че имат подготовка, за да осигурят безпроблемна комуникация при тежки зимни условия. От името на областния управител, Петров призова представителите на РУО-Смолян да предупредят директорите на учебни заведения да не се допуска драстично изстудяване на сградите през ваканцията. 

Във форума участваха ръководители и представители на ПБЗН, МВР, КАТ „Пътна полиция”,  „Гранична полиция“, 101-ви Алпийски батальон, ОПУ, ЮЦДП, РДГ-Смолян, РЗИ, РИОСВ, Дирекция „Социално подпомагане”, РУО, БЧК, ЦСМП, ЕВН, „ВиК“, Планинска спасителна служба, фирми, отговарящи за поддръжката на пътищата, експерти от Областната администрация.

Facebook Comments