Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Изтекла газ в Девин възпламени искра от ъглошлайф и обгори работници

Изтекла газ от цистерна в Девин възпламени искра от ъглошлайф и обгори четирима работника.

Вчера, на бензиностанция „Петрол“, намираща се на улица „Освобождение“, извършвали профилактика на газовата цистерна. Никой не разбрал, че има изтичане на газ, докато не се възпламенила искра при работещи с ъглошлайф наблизо. Работниците по на 42, 43, 39 и 17 години били на около четири-пет метра от цистерната и от пламъка получили обгаряния от първа и втора степен по лицата и ръцете.

17-годишният младеж в отдръпването от огъня, счупил петата на десния си крак. Първа помощ им оказали от спешния център в Девин. След това мъжете са транспортирани за лечение в МБАЛ – Смолян, а оттам – в УМБАЛ „Св. Георги“ – Пловдив, без опасност за живота.

Районът е посетен от оперативна група на МВР – Девин, обезопасен е от екип на Пожарна безопасност и защита на населението. Уведомена е Инспекцията по труда в Девин и е образувано досъдебно производство.

Facebook Comments