Как може безработен на възраст до 29 г. да спечели 10 000 лв. за своя бизнес идея?

На онлайн брифинг заместник-областният управител Андриян Петров, Апостол Дянков и Светослав Маноилов от „Джуниър Ачийвмънт България“ представиха възможностите за развитие на млади предприемачи.

Андриян Петров – зам.-областен управител

През 2020-2021 г. Джуниър Ачийвмънт България предлага предприемачески и бизнес обучения в група за младежи, регистрирани в ДБТ и желаещи да стартират собствен бизнес, стартъп проект, или да започнат кариера в иновативни сектори. Обучителните модули включват:

  • Персонално развитие – подобряване на себеосъзнаването, самооценката, самочувствието, поставянето и постигането на лични цели
  • Предприемачество – подход и стъпки за създаване на собствен бизнес, с възможност за участие в конкурс за стартиращ бизнес „NEETs StartUp“
  • Зелен Бизнес – стартиране на собствен бизнес, свързан с кръговата икономика и възобновяемите енергийни източници, с участие на бизнес ментори и възможност за участие на кандидатите в “NEETs StartUp”
  • Дигитално представяне – управление на лични профили, оптимизиране и автоматизиране на присъствие в социалните мрежи, генериране и редактиране на изображения с онлайн инструменти и основи на дизайн на уеб интерфейс.

Обучителните програми са разработени по проект „NEETs Предприемачи”, финансиран от Фонда за младежка заетост на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежки финансов механизъм. Обученията ще се провеждат в ДБТ Смолян, както  и дистанционно в Zoom.

Обучителните програми и състезанието за стартиращ бизнес на Джуниър Ачийвмънт България са насочени към млади и предприемчиви хора, на възраст между 18 и 29 г., които в момента не учат и не работят.

Желаещите могат да се запишат за обучение по предприемачество в Областна администрация Смолян, ДБТ Смолян и да се регистрират на сайта на проект NEETs „Предприемачи“: https://neets-entrepreneurship.org/bg/register.  След регистрация и завършено обучение те ще получат регистрация и инструкции за участие в състезанието.

Срокът за кандидатстване в състезанието е 10 януари, 2021 г.

Двата най-добри стартъп бизнес проекта ще получат парична награда в размер до 10 000 лв. всеки. Реално работещите бизнеси ще получат менторска, експертна и промоционална подкрепа от Джуниър Ачийвмънт България и ще бъдат представени на европейско ниво, в рамките на проекта „NEETs Предприемачи“.

„ДЖУНИЪР АЧИЙВМЪНТ БЪЛГАРИЯ“ започва и виртуална стажантска програма с HPE, като всички младежи от Смолян могат да се запишат на информационна среща за нея на 19 ноември от 14:00 ч. чрез този линк:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZYqcOmorDMsG92eBiJTokLqFvtmVVuigPsN

За допълнителни въпроси може да се свържете с ДЖУНИЪР АЧИЙВМЪНТ БЪЛГАРИЯ на адрес, по телефон, факс или e-mail: София 1000, БУЛ. „КНЯЗ АЛЕКСАНДЪР ДОНДУКОВ №54Б, Тел: +359 2 989 3660, Факс: +359 2 989 4361, [email protected]