Кандидатът за кмет на Баните Павлин Белчев: Мога да допринеса много за просперитета на общината

Г-н Белчев, кандидатирахте се за кмет на община Баните, но част от хората не ви познават. Бихте ли се представили?

Мога да започна с това, че съм един амбициозен млад човек, завърнал се в родното си място, за да даде най-доброто от себе си за неговата перспектива. Изградил съм успешна кариера в Министерство на земеделието, храните и горите. Свикнал съм да работя под напрежение и да търся решения на възникналите проблеми.  

Бихте ли разказали за своето семейство?

Съпругата ми се казва Мария и работи в Държавен фонд „Земеделие“. Имаме две прекрасни момчета – Милен е на 4 години, а Борис – на 2 години. Както всички малки деца, и те са палави и обичат разнообразните игри. Съпругата ми е неотлъчно до мен и съм благодарен, че ме подкрепя във всички мои начинания. Успяваме заедно да се справяме с всички предизвикателства и  полагаме усилия децата ни да са добре възпитани и, разбира се, щастливи. Знам, че може да звучи клиширано, но работата ни събра с нея. Смятам, че това е съдба, защото човек по пътя на живота си постоянно взима решения, които могат да променят коренно посоката му на развитие в бъдеще.

Това, че не ви познават много хората предимство или недостатък е?

За мен това е предимство, защото не съм предубеден към никого и така ще мога да си върша работата безпристрастно. А това определено не е недостатък.

Как решихте да се явите на избори, мислили ли бяхте за нещо такова преди внезапната кончина на баща ви?

Честно казано няма как да съм го обмислял на този етап от живота си, защото баща ми имаше още много планове за развитие на нашата община. С оглед на обстоятелствата, това беше и моят мотив да взема сериозното решение да продължа делата му. Разбира се, като млад и образован човек, освен да ги продължа, мога да допринеса и още много за просперитета на общината.

Най-важното, което научихте от него?

Най-важното е, че човек трябва да бъде честен и достоен, да бъде работлив и активен, а след всяка изпълнена цел да си поставя нови. Също така да е диалогичен, да умее да изслушва хората и винаги да е готов да помага с каквото може. Да е визионер и да може да вижда възможностите отвъд хоризонта.

С какво смятате да допринесете за общината и нейните жители?

С желанието си да приложа наученото да момента и да използвам създадените контакти в интерес на моето родно място. Има много млади хора от общината, които са специалисти в своята област, но живеят извън нея. Много бих се радвал да имам възможността да създам условия, които да ги привлекат да се върнат обратно.

Връщането ви със семейството в Баните е по-скоро изключение. Както знаете, именно изключението означава наличие на правило. Тенденцията на изселване и напускане на общината дали е обратима според вас?

Считам, че все още не е твърде късно да спрем тази тревожна тенденция. Пандемията откри пред младите възможността да се завърнат по родните си места и едновременно с това да работят дистанционно в доста сфери. В комбинация с целенасочена политика за привличане на инвеститори, които да откриват нови работни места, бихме могли да създадем възможност за достоен живот в общината.

В мечтите ви община Баните как изглежда? 

Като известна и атрактивна туристическа дестинация, която създава достатъчно работни места на своите жители, за да могат да водят качествен живот в общината. Като място, изпълнено с млади хора, които имат възможността да осъществят мечтите си тук, сред своите близки, които да им се радват и да ги подкрепят.

Какви ще са вашите приоритети в управлението, на какво ще държите най-много?

Програмата ми е амбициозна и конкретна, но същевременно и изпълнима. Поставя се акцент върху здравеопазването и социалната помощ, инфраструктурата, туризма, земеделието, както и новите възможности за развитие и работа за младите хора. Най-важното е да не се спира подема, в който се намира общината и да се надгражда постигнатото.

Каква кампания ще водите?   

Ще водя изцяло позитивна кампания, съпътствана от много срещи с жителите от населените места. На тези срещи ще представя своите виждания за развитие на общината и същевременно да науча техните проблеми и евентуално съвети и препоръки, защото с общи усилия можем да постигнем повече.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!