Крими

Катастрофи по пътя Пловдив-Смолян и Девин-Кричим  

Пътнотранспортни произшествия са настъпили в почивните дни: вчера на пътя Пловдив – Смолян, а предния ден – в участък между Девин и Кричим, съобщиха от полицията.

Инцидентът по второкласния път е възникнал между лек автомобил „Форд Фокус“ с водач 59-годишен пловдивчанин и пътнически микробус „Мерцедес Спринтер“, управляван от мъж на 46 години. В автобуса са пътували 11 пътници. При завой водачът на лекия автомобил навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в задната част на микробуса. При удара бусът се преобръща. Леко ранен, с охлузване в областта на лицето, е един от 11-те пътника – мъж на 29 години. След извършен преглед в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ – гр. Смолян, той е освободен за домашно лечение. Останалите пътници са евакуирани, сред тях няма пострадали. На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство.

Мотоциклетист е пострадал при пътнотранспортно произшествие на път Девин-Кричим. 30-годишният водач, управлявайки мотоциклет „Хонда ЦБР 1000“, на завой губи контрол над превозното средство, при което се удря в пътния бордюр и пада на платното за движение.  В резултат на инцидента мотоциклетистът е получил фрактура на ръка. Той е транспортиран за лечение в УМБАЛ „Свети Георги“ гр. Пловдив, без опасност за живота.

Водеща снимка: Георги Петков, I see you KAT Смолян

error: Защитено Съдържание!