БизнесРегиона

Кметът на Чепеларе награди най-добрите хотели в Пампорово

Община Чепеларе награди днес трите най-посещавани хотела в Пампорово. Церемонията по награждаването им се състоя днес, като такова събитие се провежда за първи път, съобщиха от местната администрация.

Инициативата показва, че местната власт забелязва и високо оценява усилията на туристическата индустрия за популяризиране на дестинацията и привличане на гости от страната и чужбина. Целта е наградите да мотивират хотелиерите в Пампорово да посрещат още повече гости.

Официалните данни показват, че хотел „Камелия“ е приел най-много туристи в курорта през миналата година – 15 945.

На второ място е хотел „Орфей“ с 15 781, а на трета позиция е хотел „Перелик“ – собственост на „Пампорово“ АД – с 10 717.

От общината информират, че 92 979 туристи са посетили Пампорово през 2022 г. Гостите са реализирали 286 090 нощувки. Увеличението е с над 20% спрямо предходната година, когато системата на ЕСТИ (Единната система за туристическа информация) отчете 223 408 нощувки.

Новите данни показват, че Пампорово не само се възстановява успешно след 2-годишната световна ковид-пандемия, но и все повече туристи преоткриват възможностите на региона за ски ваканция заради перфектните писти.

Зимната почивка се комбинира успешно със СПА възможностите на хотелите, традиционните кулинарни предложения от Родопската кухня и др.

Дестинацията е все по-желана и за събитиен туризъм.

error: Защитено Съдържание!