Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Кметът на Смолян Николай Мелемов: Имаме 51 видеокамери, до края на годината ще са 162

До момента в Смолян и в обекти извън областния град работят 51 камери. До края на годината техният брой ще е 162 като 146 от тях ще са в Смолян. Това става ясно от публикация във Фейсбук-профила на смолянския кмет Николай Мелемов.

„Изчетох всички коментари, които сте публикували под поста за вандалските прояви в Смолян. Приемам идеята на Карамфилка Топова всеки, които забележи злонамерена проява, да я снима с телефона си. Изпращайте записите на лично съобщение в профила ми или на e-mail: [email protected]. Ще разгледаме всеки сигнал и ще предприемем съответните действия по закон и наредбата за осигуряване на обществения ред на територията на общината. Ще сезираме и полицията“, пише кметът.

Според него това не е решение на проблема, но разчитат на съвестните граждани, които да заснемат и алармират общинска администрация, за да бъдат намалени посегателствата върху общинското имущество.

Мелемов отправя апел и към органите на реда да бъдат по-бдителни, защото по-голяма част от вандалските прояви са в централната част на града и близо до сградата на полицията.

„Относно видеонаблюдението искам да ви информирам, че постепенно в града и в обекти извън него се монтират камери“, сочи още градоначалникът.

Ето къде има камери в община Смолян:

Читалище „Балкански просветител“ Райково – 3 камери
РДТ „Николай Хайтов“ – 1 обзорна камера към площадно пространство и каскадите
Пешеходна зона, отдел „Държавен архив“ – 1 камера
ЦНСТ Устово – 6 камери
Площад „Свобода“ – 1 обзорна камера /въртяща се с приближение/
Стадион Смолян /стария стадион/ – 6 камери
Многофункционална площадка – 6 камери
Кметство с. Търън – 2 камери
Спортна зала – 5 камери /в процес на монтаж/
Басейн гр. Смолян – 4 бр.
Сосковчето /посетителски център/ – 9 камери
Момчилова крепост – 3 камери, сензори за движение и система за охрана
Калето с. Кошница – 4 камери

В обектите по ОП „Региони в растеж“, по изпълняваните от общината проекти, ще монтираме 85 камери в образователни институции – ПМГ, ОДЗ „Буратино“, в VІІ-мо СУ, в VІ-то ОУ и ПГПЧЕ.
26 камери предстои да се монтират по четирите надлеза, улиците „Беклийца“, „Евридика“, „Зорница“ и „Спортна“. Една камера ще има на детска площадка до Автогарата и една на пешеходна зона между ул. „Снежанка“ и ул. „Добруджа“.
Повечето описани проекти ще бъдат изпълнени до края на настоящата година, което значи че към общината ще работят 162 камери, от които 146 в областния град.

Facebook Comments