Кметицата на Гълъбово участва в издирването на изгубени баща и син от София

Кметицата на Гълъбово Маруся Караасенова участва в издирването на изгубили се в гората баща и син.

Вчера, към четири часà следобед на телефон112 в Районното управление на Мадан е получено съобщение от 64-годишен мъж от София, че около 12 часа заедно със сина му – 36-годишен мъж, са тръгнали от село Гълъбово, общ.Баните по еко-пътека. Тя водела водила към „Дяволския мост“, но по пътя са се изгубили и не могли да се върнат обратно.

Незабавно след получаване на сигнала са предприети оперативно-издирвателни мероприятия в този района. В издирването се включили служители на полицейския участък и от пожарната в Бъните, както и кметът на селото.

Около три часа продължило издирването на загубилите се мъже, като те са намерени около  19.00 часа в местността „Солената вода“, в коритото на река Арда в землищата между общ. Баните и общ.Ардино.

Здравословното състояние на двамата е позволило придвижването им с помощта на участвалите служители. Оказана им е необходимата помощ и съдействие да се придвижат пеша обратно до селото.

„Те сами си бяха подали сигнал. Слязохме с екип на пожарната и полицията вчера привечер. Бяха слезли чак до коритото на реката, където ги намерихме. По-младият беше леко навехнал крака, но сам се справи и излезе до Гълъбово. Придружих колегите, защото бяха подали разнопосочна информация – счупен крак, навехнат крак, не знаехме какво е състоянието им, но, слава Богу, кракът не беше счупен“, разказа Маруся Караасенова.

Всички заедно се върнали благополучно в Гълъбово към 10 вечерта и се прибрали по домовете си.