ПолитикаСмолян

Кметове от цяла България на заключителна конференция за мандата в Пампорово

Кметове на общини от цяла България се събират на заключителна конференция за мандат 2019-2020 в Пампорово. Събитието ще се състои на 19 и 20 юни и започва от 15 часа в понеделник. Организира го Националното сдружение на общините в Република България.

Поканени са всички кметове на общини и председатели на общински съвети в страната, представители на централната власт и международни партньори на НСОРБ. Своето участие са потвърдили президентът Румен Радев и премиерът акад. Николай Денков.

Програмата на разискванията е свързана с оценка на успехите, препятствията и поуките за местната власт и поглед към новите предизвикателства във времена на глобална трансформация.

Във втория работен ден на конференцията ще вземе участие Генералният секретар на Съюза на общините в Република Турция, за да представи съвместните усилия на държавата и местната власт за възстановяване на засегнатите от унищожителното земетресение райони.

В сесията ще участва и кметът на гръцкия град Козани Лазарос Малоутаса, за да сподели със своите български колеги препятствията по трудния път към създаване на „умна община“ и ползите от активното внедряване на иновации в публичната среда.

Символични домакини на Заключителната конференция на НСОРБ са кметовете на общините Смолян Николай Мелемов, на Чепеларе Боран Хаджиев и на  Златоград Мирослав Янчев.

В дните на форума ще се проведе и 16-ото издание на изложението „Общинско ЕКСПО“, организирано от „НСОРБ-Актив“. Водещи компании ще представят своите решения, технологии, продукти и дейност, свързани с работата на общините.

Програмата може да видите ТУК

error: Защитено Съдържание!