Крадец претараши осем коли, част от тях незаключени 

През изтеклото денонощие на територията на РУ-Смолян са установени осем случая на проникване в различни автомобили и кражба на вещи от тях. Деянията са извършени на улиците “Гео Милев“, „Кирил Маджаров“ и „Антон Страшимиров“ в областния град, съобщават от полицията.

Четири жалби са получени вчера от четирима собственика на паркирани коли на улица „Гео Милев“ за незаконно проникване в тях. Влизано е във „Фиат Пунто“ на 78-годишен смолянчанин, в „Пежо 206“ на 38-годишен, във „Фолксваген Голф“ на 64-годишна, във „Фолксваген Туран“ на 37-годишен.

Другите претарашенти коли са БМВ-то на 39-годишен смолянчанин, паркирано на ул. “Антон Страшимиров“. От нея са откраднати карта за пътна помощ към „СБА“, разписка за платен годишен данък и карта за отстъпка от бензиностанция.

От „Фолксваген Пасат“ на 41-годишна смолянчанка са откраднати три сребърни накита, трансмитер,  две флашки, два чифта слънчеви очила и едни очила с диоптър.

Влизано е и в „Тойота“, паркирана на улица „Кирил Маджаров“, собственост на 64-годишен мъж от Пловдив.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че евентуален извършител на деянията е 41-годишния А.К. от Смолян. Лицето е задържано за срок до 24 часа.

Работата по случаите продължава. При огледите на местопроизшествията е установено, че голяма част от автомобилите, в които 41-годишният смолянчанин е проникнал, са били отключени, което е улеснило влизането в тях.

„Приканваме гражданите да бъдат отговорни към запазване неприкосновеността на собствеността си. В тази връзка препоръчваме да се заключват автомобилите с цел предотвратяване на инциденти, злополуки и произшествия. Също така е добре да се заключват и имотите, тъй като злонамереното проникване в тях може да доведе до извършване на престъпления срещу собствеността, увреждане са имущество и нанасяне на щети“, препоръчват от полицията.

Facebook Comments