Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

КЗК отхвърли жалбата за строител на пътя Средногорци-Рудозем

Отхвърлена е жалбата на „Трейс Груп Холд“ АД срещу определения от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) строител на пътя Средногорци – Рудозем. Това е участък от подхода към бъдещия ГКПП на „Елидже“ между Смолян и Ксанти.

По същество оплакването до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е било срещу отстраняването му от процедурата. КЗК обаче не е приела за основателни претенциите на софийското акционерно дружество.

Припомняме, че АПИ определи за изпълнител на 7-километровия пътен обект консорциум „Рудозем ГФ 2016“. В консорциума са включени фирми „Галчев инженеринг“ ЕООД и „Фармвил“ ЕАД от София..

„Галчев инженеринг“ няма изпълнен нито един обект в Смолянско досега. „Фармвил“ е вписана като занимаваща се с търговия. Неин едноличен собственик е консултантското дружество „Аруна Адвайзъри“ООД.

Обединението е спечелило поръчката с оферта за 8 909 940 лв. без ДДС.

На второ място в конкурса е класирана „Пътстройинженеринг“ АД – село Груево. Отстранени от участие в процедурата са „Трейс Груп Холд“ АД, „ИСА 2000“ ЕООД и „Пътища Пловдив“ АД.

Отхвърлената от КЗК жалба подлежи на обжалване пред Върховния административен съд, се сочи в акта на Комисията.

Преди няколко дни КЗК отмени като незаконосъобразен актът на АПИ, с който е определен изпълнител на консултантската услуга по реконструкцията на същия участък Средногорци – Рудозем. Преписката е върната на етап разглеждане на писмени обосновки на участниците.

Всичко това означава, че шансът да стартира строителството на този обект през настоящата година е нищожен.

По проект трябва да се реконструира отсечката от края на село Средногорци до град Рудозем. Предвиден е ремонт на 7 моста, изграждане на 10 подпорни стени, усилване на носимоспособността на настилката, подобряване на отводняването и др. Ремонтираният участък ще бъде с нови мантинели, хоризонтална и вертикална маркировка. Срокът за изпълнение на строителните работи е 16 месеца.

Проектът се финансира по програма „INTERREG V-A Гърция-България 2014-2020 г.“.

Поръчката е стартирала от 14 април миналата година. Изпълнителят бе определен през май месец т.г., а строителството не се знае кога ще започне.

Facebook Comments