Лекция за депресията, която опустошава животи, изнася психиатър в Смолян

Лекция на тема „Как депресията опустошава животи“ ще изнесе психиатърът д-р Никлай Попов в Смолян. Тя е организирана съвместно с Районната лекарска колегия и е планирана за 5-ти юни (събота) от 12,30 часа в зала „Любен Гройс“ на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“. 

Д-р Николай Попов д.м. е завършил медицина в МУ-Пловдив през 2008 г. с отличен успех. Придобива специалност по „Психиатрия“ и „Детска психиатрия“ съответно през 2013 и 2016 г. Защитава успешно ОНС „доктор“ през 2013 г. с тема по детски аутизъм.

Професионалният му път започва в Държавна психиатрична болница – Пазарджик, където от 2014 г. е началник на Отделение за активно лечение на мъже, по-късно – смесено. Преминал е обучението си по детска психиатрия в КДП „Св. Никола“ към Александровска болница – София. Допълнителни специализирани курсове в областта на детското развитие получава в Hogrefe Ltd, Оксфорд, Англия (2016), ECNP school по невропсихофармакология в детско-юношеската психиатрия във Венеция, Италия (2015), AAF/OMI Program в Залцбург, Австрия (2011).

Участник е в няколко международни и мултидисциплинарни научни проекта, свързани с изследване на причините за детски аутизъм, честотата му, лекарствената терапия при честите психични разстройства.