Лепят публикация на Plamak.bg из гората на Триград като най-правдива

Листовки с публикация на Plamak.bg са залепени по дървета около Триград в търсене на избягалото след катастрофата 16-годишно момче. От издирващите Крис Младенов, неговите близки и приятели тя била определена като най-правдива.

Статията е със заглавие „Момчето, блъснало 5-има пешеходци край Триград, не знае, че са живи“. В нея се посочва, че телефонът му е паднал на метри от катастрофата, в която пострадаха петима пешеходци.

Двама от тях имат счупвания. 6-годишно момиченце е с комоцио и контузни рани по главата и лицето, останалите са с охлузвания. Четиримата са изписани от смолянската болница. Но като няма връзка със света, Крис вероятно мисли, че е причинил смърт при сблъсъка. 

„В статията на Plamak всяка дума е премислена. Всичко написано е вярно. Няма увъртане и изопачаване“, казаха приятели на момчето.

Идеята да започнат да разлепят листовки из гората е на съпругата на полицай. „Търсих сума време публикация из интернет, която най-достоверно да отразява случая. Да е нормална, защото масово се търси сензация от този инцидент. Исках момчето да разбере, че няма умрели хора. Разпечатах я и я раздадох на негови приятели да я разлепят по гората. Нарочно не я преписах на ръка, за да не помисли, че е лъжа. Снимах я направо от сайта, за да се увери, че е медийна публикация. Снощи чух по телевизията да казват, че полицията е сменила тактиката. Нищо такова.“, обясни тя.

Близки на пострадалите от катастрофата обясниха, че Катя Христова е в „Пирогов“ – София. Продължават да й правят изследвания, за да решат дали ще я оперират. Валентин Нечев е още в смолянската болница след операция.  6-годишната Изабела е в Бургас, при баща й, възстановява се от физическата и психическата травма.

Полицията обяви неправоспособния водач за общодържавно издирване и вече пети ден го търсят, но от него няма следа. Издирващите го смятат да пуснат над гората дрон за оглед отвисоко с надеждата да го засекат някъде, но растителността е гъста и както казват хората, човек само да клекне, ако не иска да се покаже, няма да го видят. Снощи са били пуснати и термо камери, но Крис не е открит. Засечено е движение на няколко сърни и една мечка.

В Триград смятат, че и Крис може да е пострадал, защото колата е ударена в дърво след като е блъснала пешеходците. Момчето също може да е наранено и след като е побегнало в гората, да е влязло в някоя пещера.

„Шансовете му намаляват. Колкото повече време минава, по-страшно става“, коментират в селото. „Момчето има пари в себе си. Ако не иска да бъде открито, може да се смеси с други туристи и да си набави храна“, предполагат триградци.

Facebook Comments