Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Мълния удари къща с детско легло, 4-ма туристи се загубиха

Мълния порази къща в смолянското село Селище и унищожи детско легло, междуетажна конструкция, бяла и черна техника, както и друго домашно имущество на 61-годишна жена.

Инцидентът станал завчера малко преди 14 часа. Мълнията проникнала през покрива на сградата. Сградата е спасена, с опушени около 100 квадрата стени, съобщиха от полицията.

„Действително има изгорено детско легло, но за щастие децата ги е нямало. Младото семейство имат три деца и всички са в София. Там работят. Собственичката на къщата се казва Ани. Били са със съпруга й на почивка в Гърция и са се прибрали. По време на инцидента само тя си е била вкъщи. Мъжът й е американец, бил е навън“, каза кметът на селата Еленска и Селище Юлиян Нейков.

По думите му сложената за изолация вата на плочата до голяма степен е помогнала да не се разгори целият покрив.

„Комшиите са се намесили много бързо и не са позволили на огъня да се разраства. Тогава дойдоха пожарните коли от Мадан и Смолян. С малкия дявол се е разминало.  Добре, че жената си е била там, та е реагирала бързо и с помощта на комшиите са овладели ситуацията, докато дойдат пожарните“, коментира Нейков.

За четирима изгубили се в гората туристи вчера съобщава още полицията в Смолян.

В 16.37 ч. на тел. 112 е получен сигнал за изгубени хора в гората. Две жени на 32 и на 33 г. от Пловдив се отклонили от маркирана еко-пътека в района на Девин. Екип на пожарната ги спасил с въжета за парапети да преминат през опасните места.

Другият сигнал постъпил снощи в 20.54 ч. за изгубена двойка туристи в района на село Ягодина. Мъж на 31 г. и жена на 30 г. от гр.София се отклонили от маркирана еко-пъктека и попаднали в  труднодостъпна скалиста местност, от където не могли да се придвижат безопасно.
Те били спасени от пожарникарите в Девин с помощта на четиризвенна сглобна стълба и спасително въже.

Facebook Comments