Мъниците от ДГ „Славейче“ ни предизвикват за 4 обиколки на стадиона 

Мъниците от детската градина „Славейче“ в Смолян отправят предизвикателство към възрастните за 4 обиколки на стадиона в кв. Райково. „Щом децата могат, можете и вие!“ – това е мотото на предизвикателството.

Инициативата на детското заведение е част от кампанията на Международната асоциация  за спорт и култура за Европа – „Европейска миля“, която цели да повиши физическата активност, движението и спорта. Тя се реализира в  партньорство със сдружение „БГ Бъди активен“.

„Всеки, който се присъедини, печели не само здраве, по-добър външен вид и по-добро настроение, но и участва в социално значима кауза. В замяна на изминатото разстояние сдружение „БГ Бъди активен“ дарява финансови средства в полза на борбата с рака на детската клиника по  онкохематолгия в  Пловдив“, уточняват от детското заведение.

Спортният празник ще се проведе на 04.06.2021 г. (петък) от 9:30 часа на стадион „ Септември“ – кв. Райково в рамките  на  Европейската седмица на движението и спорта, със съдействието на община Смолян.

Програмата включва игри и забавления, демонстрации на деца от клубовете при  ЦПЛР – Обединен детски комплекс, танцов клуб „Хоро“ при НЧ“ Орфееви гори – 1870“ и щафета с участието на ученици от ППМГ „ Васил Левски“ – Смолян.