Мечка умори 6 телета близо до Триград

Мечка умъртви шест телета в местността „Чаирите“ близо до девинското село Триград, съобщиха днес от Регионалната инспекция по опазване на околната среда в Смолян. Проверката на екоинспектори е била направена на място след  медийни публикации.

„Установено е, че в продължение на няколко дни кафява мечка е влизала в оградено място, в което се отглеждат телета. Шест животни са умъртвени. Труповете им са в различен стадии на разлагане и степен на изяждане. Телетата са собственост на жител на село Триград, община Девин. Собственикът ще бъде обезщетен по средни пазарни цени на килограм живо тегло“, казаха от РИОСВ. 

Телетата са на кмета на Триград Цветан Славков. Стадото от крави и овце се гледа в обор на около 15 км от селото в местността „Чаирите“.

Мечката разбила оградата и изтърбушила телетата през нощта срещу сряда.  Овчарят сутринта първо открил изядено отзад и изкормено едно теле, а след това като обикалял из 25-те заградени декара на имота намерил убити и изтърбушени и останалите. Мечката оставила и следи от косми по оградата, както и изпражнения наоколо.

Facebook Comments