Моторист се потроши в товарен Мерцедес

47-годишен моторист от София е тежко ранен след като навлезе в насрещната лента и се блъсна в товарен Мерцедес, съобщават от полицията.

Пътният инцидент е възникнал вчера, около 11.45 часа, на пътя между Асеновград и Смолян. На дясна крива софийски мотоциклет „Хонда НЦ 700″ навлиза в лявата лента и се блъска странично в лявата страна на правомерно движещ се насреща товарен автомобил „Мерцедес 510“ със смолянска регистрация – собственост и управляван от А.С. на 46 години от с. Дунево, общ. Смолян.

Ранен е водачът на мотоциклета, който е получил фрактура на лявата подбедрица, счупени ребра и вътрешен кръвоизлив, без опасност за живота. Ползвани са обезопасителни колани и каска. Причините за катастрофата са в процес на изясняване.

В петък, около 14.50 часа между Кричим и Девин е възникнала друга катастрофа.

На прав участък 19-годишен младеж от София, управляващ „Тойота Ланд Крузер“, собственост на софийско дружество, губи контрол, излиза от дясно на платното за движение и се преобръща по таван в дере. Вследствие на удара са леко ранени пътуващите в автомобила двама 19-годишни младежи, също от София. На пострадалите е извършен медицински преглед във ФСМП-Девин, след което са освободени за домашно лечение.