Региона

Над 1500 дка борова гора е опожарена до Хвойна, огънят се разраства

Към момента пожарът над село Хвойна се разраства. Когато задуха вятър, се вдига върхово, но на повечето места е низов. Над 1500 декара гора (черен бор) вече е изгоряла, информират от община Чепеларе.

На пет места са разпределени 7 пожарни коли – 2 на главния път, 1 на местността „Бели дол“ (намираща се в посока с. Студенец), 2 на „Буково“, една на „Овчарник“ и една в „Под усое“.

В местността „Буково“ пожарът е локализиран, т.е. овладян е така, че да не се разраства. 

Продължава работата на булдозерите, като вече има изграден над два километра нов път. Двата хеликоптера от авиобаза „Крумово“ работят от 8:00 часа сутринта и разпръскват непрекъснато голямо количество вода върху горящата гора, разказва от епицентъра на пожара зам.-кметът на община Чепеларе инж. Стоян Кузмов.

Към мястото на пожара е отпътувал и кметът Боран Хаджиев.

От местната администрация изказват сърдечни благодарности към включилите се в гасенето на пожара и днес доброволци от всички краища на страната, към новодошлите обучени доброволци от градовете София и Пловдив, както и към всички специализирани служби, които вече трети ден неуморно се борят да спрат огнената стихия.

Благодарности отправят и към всички хора, пожелали да дарят средства и материали от градовете Пазарджик, Асеновград, Пловдив и т. н.

error: Защитено Съдържание!