Николай Мелемов, ГЕРБ: Ще се справим с три важни проблема – замърсяването на въздуха, сметосъбирането и организацията на движение

С три важни проблема сме си поставили за цел да се справим в Смолян – замърсяването на въздуха, сметосъбирането и организацията на движение. Създали сме и основата за това, заяви кандидатът за кмет на общината от ГЕРБ Николай Мелемов пред жители на кв. Езерово.

Той обясни, че към края на ноември ще приключи обследването на домакинствата в града. Тогава ще бъдат публикувани и насоките за кандидатстване. „Всички, които се отопляват на твърдо гориво – дърва и въглища, ще могат да кандидатстват.  За смяна с екологично чисто отопление имаме спечелен проект на стойност 9,6 млн. лева. Предполагам, че около 4000 домакинства ще бъдат обхванати“, посочи Мелемов, който от два мандата е кмет на Смолян.

Относно сметосъбирането той обясни, че от 2021 г., когато приключва договорът с „Титан“, общината ще поеме изпълнението на тази дейност. За по-добра организация на движението е планирано да се въведат още няколко улици с еднопосочно движение и етажни паркинги.

По думите на Венера Аръчкова – досега зам.-кмет и втора в листата на ГЕРБ за общински съветници, направеното се вижда, въпреки огромната задлъжнялост в общината, заварена през 2011 г.
„За голямо съжаление не може да се направи повече, защото финансите са една величина, която не може да се пренебрегва. Но всички спортни съоръжения, спортни обекти, които направихме, се ползват от децата и клубовете без да заплащат. Издръжката е изцяло на община Смолян. Това не беше така преди. Тогава са се разпределяли едни 15 000 лева на клубовете. Базата я заварихме в окаяно състояние. Сега няма нищо общо с тогава“, каза Аръчкова.

Тя поясни, че средствата от ОП „Региони в растеж“ се влагат в града, а за селата, които са 86 на брой, се разпределят от местните приходи. Тя спомена за обновеното улично осветление, за което се харчат много по-малко средства, за построената спортна зала, за околовръстния път.

„Направихме пълна оптимизация на разходите, опитахме се да минимизираме всички харчове, които тежат на общината“, допълни Аръчкова.

Слави Глухов – 26-ти в листата на ГЕРБ, оцени високо жеста на Мелемов да покани в екипа си представител на хората с увреждания.

„Амбициите ми са не само за хората с увреждания, а като цяло в социалната сфера, макар че социалната политика в Смолян е една от най-силните, както и спортът. Много неща се правят за децата, за хората с увреждания. Има направени дневни центрове, ремонтирани са и обновени домовете за стари хора, за хора с психически проблеми“, каза Глухов.

Според него вече няма онова политическо разделение, че дадена партия примерно е социална, а друга не.
„Аз съм от гражданската квота. Идеята е да се участва не толкова на политически принцип. Гледат се реално проблемите на хората какви са и се търси тяхното практично решение“, допълни Глухов.

София Иванова – 12-та в листата на ГЕРБ, заяви, че вратите на Мелемов  като кмет са били отворени през цялото време за абсолютно всички хора.

„Хората от образователната сфера и от квартала са поставяли проблеми пред мен, независимо дали съм общински съветник или не, аз съм ходила при г-н Мелемов, поставяла съм проблемите. И г-н Мелемов никога не ме е изпратил без да е дал решение, било на момента, било с малка отсрочка“, каза тя.

По думите й в училищата се работи вече изключително спокойно благодарение и на централната, и на местната власт.

„Децата имат възможност да спортуват по всяко време. Училищата и детските градини са санирани, обновени. Ние сме изключително щастливи и доволни от това, че г-н Мелемов осем години работи за нашите деца. Заставам на 100% зад него, защото на нас такъв кмет ни е необходим“, подчерта Иванова.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!