ИзбориПолитика

Николай Мелемов към Стефан Сабрутев: Лъжата, с която си служите, би ви дала огромни възможности, а аз ще съм ограничен от истината

Кандидатът за кмет на Смолян от ГЕРБ Николай Мелемов, който е начело на общината от 2011 г., отказа дебат, предложен му от неговия опонент Стефан Сабрутев (движение „Нашият град“). В своя публикация в профила си Мелемов аргументира своя отказ, изтъквайки, че истината, на която той държи и защитава с факти, поставя рамки, докато лъжата дава огромни възможности на противника му. И в този смисъл дебатът помежду им не би бил полезен. 

Уважаеми г-н Стефан Сабрутев,  

Смисълът на дебатите е да дадат повече информация на избирателите за идеите, плановете и визията на кандидатите.

Нашият екип проведе изключително изчерпателна и позитивна кампания, представи точен отчет и ясна програма. Двамата с Вас сме достатъчно познати на обществото – и като политици, и като хора. Вие сте вече за трети път кандидат за кмет, били сте общински съветник, областен управител.

През тези години на публична трибуна, в общински съвет, по форуми и медии сме дебатирали многократно по общински и регионални въпроси.

По време на настоящата кампания Вие избрахте да се концентрирате върху негативизма и внушенията, вместо върху идеите си за управление и реално обосновани решения за Смолян. Заляхте пространството с толкова много неистини, на които отговорихме с обективни факти.

Дебати се организират от национални медии с предварителен регламент и ясни правила. Дебати, организирани от предизборни щабове, смятам за неестествени и манипулативни. Още повече, лъжата, с която цяла кампания си служите би ви дала огромни възможности за говорене, а истината, на която държа и защитавам с факти, поставя рамки. В този смисъл такъв дебат, който Вие предлагате, не би бил ползотворен.

Ние с екипа ми ежедневно провеждаме дебати с избирателите, в чиито ръце и глас са съдбините на община Смолян. Така смятаме, че е редно. Вие също бихте могли да се концентрирате върху опитите си да убедите нашите съграждани, не мен, в своята правота.

С уважение: Николай Мелемов

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

error: Защитено Съдържание!