Региона

Номинирани са 11 наши обекта за туристически награди

11 обекта от област Смолян са номинирани за тазгодишните награди на Министерството на туризма. Всички те са в категория „Изборът на българите“.

В състезанието за вота на нашите сънародници участват планетариумът, който е основно ремонтиран и новообзаведен, и историческият музей в Смолян.

Църквата „Св. Константин и Елена“ в с. Момчиловци и пещерата „Ухловица“ край с. Могилица са в надпреварата за изборът на българите. Връх Голям Перелик е номиниран заедно с природната забележителност „Чудните мостове“ край чепеларското село Забърдо, а също и вр. Снежанка на Пампорово.

Село Широка лъка, известно със своите възрожденски къщи, като цяло ще се бори за народния вот, Златоградският ареален комплекс – сащо. Мадан участва с два обекта – кристалната зала и пещера „Шаренка“.

В списъка с номинирани обекти са още причудливите феномени – Триградско ждрело, Ягодинска пещера и Буйновско ждрело.

Участието във форума дава възможност за реклама пред широка публика и повишаване интереса към дестинацията.

Електронното гласуване за годишните туристически награди започна от 28-ми ноември. Онлайн вотът ще определи носителите на призове в 10-те категории в конкурса на Министерството на туризма. Всеки може да гласува онлайн за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория.

error: Защитено Съдържание!