Новият календар с красотите на Смолян е за 4-годишната Стефани

Успешно приключи и петото  издание на инициативата „Календар на община Смолян- 2023“. 31 професионалисти и любители на фотографията изпратиха 280 снимки с красотите на областния град и цялата община.

Жури избра 24 от тях да красят календара за 2023 г. Те са дело на Виктор Пашов, Атанас Малаков, Йордан Йорданов, Антон Байректаров, Стилиян Узунски, Симона Молова, Георги Гаджев, Ангел Николов, Яни Кокаров, Радослав Койчев, Василена Паричкова и Владимир Аргатев.

Календарът на Община Смолян за 2023 г. вече е готов. Цената му е 10 лв., като цялата събрана сума от продажбата ще бъде дарена на 4-годишната Стефани от Смолян.

Момиченцето се ражда в седмия месец след много тежка бременност и вследствие на задушаване при раждането днес тя е с детска церебрална парализа – спастична диплегия. От 10-месечната й възраст на Стефани се провеждат много интензивни терапии с рехабилитатор, специален педагог и логопед, благодарение на които  момиченцето е успяло да надмине всички очаквания за развитието си.

„Дъщеричката ми е едно много борбено, умно и добро дете, което има потенциала да стане един равностоен член на нашето общество. Днес тя умее да се задържи самостоятелно на крачета, да прави 5-6 крачки без опора и да се движи по мебелите. Лимит на нейния потенциал от специалистите вече няма, очакванията са с правилните терапии и манипулации тя да расте нормално и дори някой ден да тича с децата в училище“, сподели майка й Жана, която отглежда детето сама.

За съжаление обаче, ако не продължат терапиите, състоянието на момиченцето не само няма да се подобри, а дори ще се влоши.

На 16 август й е направена манипулация в Турция, която ще се повтори в началото на януари 2023 година. Следващата стъпка към успеха  е фибротомия, която се прави в Сърбия.

За майката е невъзможно да покрива финансовата част на необходимите процедури и медицински манипулации.

Ако искате да помогнете на малката Стефани може да си закупите календара на Община Смолян за 2023 г. в следните търговски обекти:

  1. Магазин за GSM аксесоари „Rtel“ в сградата на Детмаг;
  2. „Елкорект-Кокаров“, Дълбоко дере;
  3. Старата книжарница в Райково;
  4. Супермаркет „Крес“- кв. Райково;
  5. Застрахователен брокер „Балкан“ – ул. Дичо Петров 15;
  6. Книжарница „Идея“-кв. Райково;
  7. Магазин City light
  8. Kukla beauty house – ул. Дичо Петров 15.

Също така в деловодството на Община Смолян.

Календарът може да се поръча и онлайн, като ще ви бъде изпратен чрез Еконт/Спиди. За целта ни пишете на лично съобщение във фейсбук страницата ни – „Календар на община Смолян-2023 г.“ , адрес, телефон и брой календари, които искате да закупите или се обадете на телефон 0301/ 67 666. Идват най-светлите празници, може да подарите на близък човек късче от красотата на Родопите чрез този календар, но още по-ценното е, че по този начин ще дарите надежда на едно българско дете и смелата му майка!

Благодарим на всички търговци, които за поредна година ще продават календара, изцяло безвъзмездно. Благодарим и на всеки един от фотографите, без които тази инициатива нямаше да постигне такъв успех!

Пресцентър на община Смолян

error: Защитено Съдържание!