Областният управител честити празника на Обединен Смолян

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МЕЛЕМОВ,

УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ НА СМОЛЯН,

Преди 60 години селищата Смолян, Райково и Устово с Указ са обединени в един град! Но единението се е случило много преди 18 юни 1960 година, близостта и стремежът на населението към общ път на развитие са били вече породени и са дали тласък към официалното обединение!

През последните десетилетия Смолян се развива в инфраструктурно отношение, израства културно и духовно. Днес той е носител на българските традиции, непреходните родопски добродетели, надарен с природна красота и същевременно с това предлага удобствата на съвременен европейски град. Всички тези блага не са дошли даром, те са резултат от усилията на поколения видни общественици, културни и просветни дейци, на всеки един смолянчанин, допринесъл за развитието на родния град. Затова и най-голямата ценност на Смолян са неговите жители!

Смолян – това сте всички вие, неговите граждани, които му вдъхвате живот и чрез дейността си оформяте неговия облик! Вашите ежедневни решения и поведение определят не само настоящето, но и в голяма степен предначертават бъдещето на града! Затова бъдете разумни и отговорни в делата си,  проявявайте съпричастност към обществените проблеми, като достойни граждани, милеещи за Смолян! Бъдете здрави, ценете сътвореното от предците ни, надграждайте и допринасяйте за доброто бъдеще на идните поколения тук!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Facebook Comments