Областният управител Недялко Славов: Загърбваме всякакви различия и се хващаме на работа!

Загърбваме всякакви политически, религиозни и социални различия и се хващаме да работим за общия успех

Рязка промяна в моето поведение и стил на работа няма да има. Кадровите промени ще са продиктувани от коалиционния формат на правителството

Ще продължим и със сериозна инвестиционна политика, ясно съзнавайки, че регионът има крещяща нужда от инвестиции в пътища, водоснабдителни системи, комуникации.

Това бяха основните заявки, които направи днес Недялко Славов при встъпването си отново в длъжност областен управител на Смолян.

„Днес се събираме по един хубав повод – да сдадем обратно управлението на област Смолян. Искам да благодаря на г-н Славов, че отново поема този пост, тъй като имаме още много предизвикателства пред областта. През този период от време с колегите от областна администрация всички задачи, които бяха важни, намираха своето решение. Нещата не са изоставали“, заяви Момчил Караиванов. Той пое поста от Недялко Славов преди три месеца.

Караиванов му върна символичния ключ и му подари една химикалка за важните документи, които предстои да разпише.

„Странни са превратностите на съдбата понякога. Точно след три месеца повтаряме същата церемония със същите лица, само че с обратен знак, което е прецедент, тъй като за първи път се случва областен управител да повтаря мандат. И това е прецедент и в страната“, посочи Славов.

Той се отказа от мандата си на народен представител и си върна в изпълнителната власт.

На церемонията присъстваха почти всички шефове на областни държавни структури, кметове на общини, депутатите д-р Даниела Дариткова, д-р Красимир Събев, Хайри Садъков.

Пред всички тях той обясни: „Първо, защото тук се чувствам по-полезен. Второ, защото съм в ежедневен контакт с хората и мога да чувам техните болки и радости. И най-вече, защото вярвам в успешната реализация на много добри начинания и важни проекти, по-голямата част от които започнахме при нашия предишен мандат“.

Славов заяви, че вижда много възможности за региона и увери присъстващите, че ще вложи цялата си енергия, контакти и опит те да бъдат оползотворени. „Връщам се натоварен с много повече доверие и отговорност“, посочи още Недялко Славов.

Той благодари на областната структура на ПП ГЕРБ, че е оценила високо работата на екипа му в областната администрация, заради което единодушно е номиниран отново за поста областен управител.

„Уверявам ви, че и занапред ще търся най-добрия възможен начин правителствените решения да бъдат привеждани в изпълнение по най-полезния за хората начин в областта, но ще търся всякаква възможност с подкрепата на всички представители на изпълнителната, местната и законодателната власт във фокуса на правителствената политика да влизат проблемите на родопчани, на всички, без оглед на техния социален статус, религиозна или партийна принадлежност“, каза още Славов.

Той благодари на Караиванов и зам.-областния управител Илия Годев, че по най-безпристрастния начин са организирали провеждането на изборите. Допълни, че назначението на Караиванов и било единственото що-годе смислено назначение от служебното правителство, което според него ще остане в историята с безумната и немотивирана кадрова чистка.

„Това, че тук беше назначен човек от администрацията, беше добро решение, и е признание за качествата на самата администрация – нещо, в което аз не съм се съмнявал и съм го подчертавал нееднократно. И начинът, по който се нагърбиха с ежедневните задачи, беше нагледен пример за това що е приемственост“, отбеляза старият нов областен управител.

„Мисля, че Смолянска област е добър пример и за много доброто взаимодействие между държавните институции. Надявам се и аз да съм дал скромен принос за това. Нещо повече, успешните добри практики са мултиплицирани и в други региони. Но има още какво да правим за това държавните институции да стават по-достъпни, по-открити, по-публични, да се скъсява дистанцията между хората и институциите. Имам идеи, които смятам да приложа съвсем скоро в изпълнение на контролиращата и координираща роля, която е вменена на областния управител по закон“, посочи Славов.

Той обясни, че основните политики на коалиционното управление между ГЕРБ и Обединени патриоти ще бъдат в сферата на образованието, здравеопазването и социалната политика или онези сфери, които дават нематериален принос към качеството на живот.

„Има и върху какво да надграждаме, тъй като считам, че регионът ни има добри постижения в тези сфери, но ние ще продължим и със сериозна инвестиционна политика, ясно съзнавайки, че регионът има крещяща нужда от инвестиции в пътища, водоснабдителни системи, комуникации. И хората очакват тези инвестиции да се случат, а последните избори показаха, че оценяват, когато работим активно и има постигнати добри резултати“, заяви Недялко Славов.

Той каза, че продължават целеустремено да горят резултатите, да работят открито, безпристрастно и принципно. „Стоя настрана от скандали и афери, въпреки че понякога, съвсем случайно можеш да попаднеш в такива. Убедих се и аз самият съвсем наскоро.Загърбваме всякакви политически, религиозни и социални различия. Хващаме се здраво и работим за общия успех. И считам, че това е най-важната предпоставка този успех да бъде налице. Моля се да имаме сили, здраве, енергия, да впрегнем онези качества и ценности на родопчанина в името на по-доброто бъдеще на нашия регион. Пожелавам си да сме пощадени от природни бедствия. На добър час! Разчитам на всички вас и занапред!“, каза Славов, визирайки присъстващите на церемонията.

Facebook Comments